Art Dance är en ideell förening som bildades den 9 Juni 2007.

Vi var ett gäng bestående av sex optimistiska föräldrar och en danslärare som träffades och beslutade oss för att starta igång en dansförening. Föräldrarna bildade föreningens första styrelse och dansläraren anställdes av föreningen. Art Dance har under åren växt från ca 30 dansare vid starten till ca 630 dansare idag.

Styrelsen har varierat något lite under dessa år men föreningens första danslärare och två av föräldrarna har arbetat, utan avbrott för föreningens utveckling, sedan start. Idag har föreningen 11 danslärare och 3 gymnastikinstruktörer anställda. Föreningens verksamhet utgörs av ett brett utbud av danskurser och möjlighet till att tävlingsdansa. Föreningen erbjuder också Truppgymnastik och Akro.

Art Dance administreras av en vald styrelse och alla i styrelsen arbetar ideellt d.v.s. att allt arbete som utförs av styrelsen är oavlönat.  Alla lärare och instruktörer är avlönade av föreningen.

Dans uppträder i många olika skepnader och hos oss finns många olika stilar att prova på.  Våra engagerade lärare erbjuder allt från barndans, klassisk balett, disco, jazz till hiphop och mycket mera. När det gäller våra gymnastikpass så får man med våra duktiga instruktörer inom truppgymnastik och Akro testa fristående, tumbling och trampett. Föreningens målsättning är att erbjuda barn, ungdomar och vuxna tillfälle till att lära sig dansa och att prova på gymnastik.

Föreningen vill med sina gymnastikkurser, danskurser och tillhörande dansuppvisningar vara en del av det lokala kulturlivet.

Till allas stora glädje har föreningen under sina år växt till en av de största idrottsföreningarna i kommunen.

En öppen utvecklande förening med hemkänsla och hjärta